Poniedziałek 06.10.2025 r.

S. Bułka zwykła, wieloziarnista z masłem, serem smażonym, szynką dziadka, pomidorem, kakao naturalne na mleku, herbata zwykła bez cukru, jabłko

O. Zupa krupnik, ziemniaki, devolay z kurczaka z serkiem topionym, bukiet warzyw polany bułką tartą, kompot z mieszanych owoców

P. Kisiel poziomkowy, dukaty jaglane

ALERGENY - mleko, seler, gluten, nasiona sezamu, jaja, soja

Wtorek 07.10.2025 r.

S. Pieczywo jasne, orkiszowe z masłem, szynką sopocką tradycyjną, serkiem śmietankowym Łaciatym, ogórkiem zielonym, papryką żółtą i czerwoną, herbata bez cukru, jogurt truskawkowy

O. Zupa brokułowo – kalafiorowa, ziemniaki puree z koperkiem, wątróbka drobiowa, kapusta czerwona gotowana, napój dzika róża z maliną

P. Sałatka grecka, strucel z masłem serem żółtym, lemoniada

ALERGENY - mleko, gluten, seler, jaja, nasiona sezamu

Środa 08.10.2025 r.

S. Pieczywo jasne, słonecznikowe z masłem, pasztetem drobiowym, ogórkiem kiszonym, kiełbaski dziadkowe z ketchupem, herbata zwykła bez cukru, mus brzoskwiniowy

O. Zupa pieczarkowa z makaronem, ziemniaki, ryba dorsz w cieście naleśnikowym, surówka z kapusty kwaszonej, kompot wiśniowy

P. Mix owocowy z malin, gruszki, nektarynki, arbuza, chrupki kukurydziane

ALERGENY - mleko, gluten, jaja, seler, nasiona sezamu, gorczyca, ryba

Czwartek 09.10.2025 r.

S. Bułka zwykła, wieloziarnista z masłem, pastą z białego sera z rzodkiewką, polędwicą sopocką, sałatą, papryką żółtą, ogórkiem zielonym, herbata zwykła bez cukru, śliwki

O. Zupa buraczkowa z makaronem, risotto z mięsem z piersi indyka z warzywami, kompot truskawkowy

P. Kaszka manna z musem malinowym, banan

ALERGENY - mleko, gluten, nasiona sezamu, jaja

Piątek 10.10.2025 r.

S. Bułka zwykła, kukurydziana z masłem, pastą z jaj, serem żółtym w plastrach Hochland, pomidorem ze szczypiorkiem, herbata zwykła bez cukru, napój mleczny

O. Zupa jarzynowa, pyzy, biały sos, buraczki, kompot rabarbar-truskawka

P. Rogal z masłem, arbuz, herbata owocow

ALERGENY - mleko, seler, gluten, jaja

Dzieci mają stały dostęp do wody w salach.

ALERGENY WYSTĘPUJĄCE W POSIŁKACH: jaja i produkty pochodne, zboża i produkty pochodne, mleko, produkty pochodne, seler i produkty pochodne, ryby i produkty pochodne.

*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, selera, gorczycy.

Uwaga: Jadłospis może ulec zmianie z powodu nie otrzymania proponowanych artykułów żywnościowych.

*w przypadku diety bezmlecznej, mleko krowie jest zastępowane mlekiem roślinnym